pohja:
200 g suklaakeksejä rouhittuina (esim. cookieseja)
50 g sulatettua voita
täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Marianne Crush -rouhetta
200 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
pinnalle:
400 g marjoja (esim. vadelmia tai mansikoita)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Sekoita keksimurut ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon murskatut mariannet sekä rahka. Liota liivatelehtiä n. 5 min. runsaassa kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja yhdistä liivatteet yhteen desiin kiehuvaa vettä. Liuota liivateseos marianne-vaahtoon ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kera. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan mehuun. Lisää liivateseos survottujen marjojen sekaan. Kippaa marianne-kerroksen päälle ja hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
200 g suklaakeksejä rouhittuina (esim. cookieseja)
50 g sulatettua voita
täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Marianne Crush -rouhetta
200 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
pinnalle:
400 g marjoja (esim. vadelmia tai mansikoita)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Sekoita keksimurut ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon murskatut mariannet sekä rahka. Liota liivatelehtiä n. 5 min. runsaassa kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja yhdistä liivatteet yhteen desiin kiehuvaa vettä. Liuota liivateseos marianne-vaahtoon ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kera. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan mehuun. Lisää liivateseos survottujen marjojen sekaan. Kippaa marianne-kerroksen päälle ja hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
***
Marianne cake
base:
200 g chocolate cookies (milled)
50 g melted butter
filling:
2 dl whipping cream
120 g Marianne crush
200 g quark
5 gelatine (sheets)
1 dl boiling water
top:
400 g berries (what ever you like)
1 dl sugar
4 gelatine (sheets)
1 dl red juice
Mix the butter and the cookies. Make the base and put it in to the fridge.
Whip the cream and mix it with the Marianne crush and quark. Put the gelatine in to cold water, and let them rest for 5 minutes. Squeeze the extra water from the gelatines and mix it up with the boiling water. Mix the gelatine and water with the cream mixture. Pour the filling on top of the base and put it in to the fridge. Let it rest there for at least 2-3 hours.
Make a puree from the berries and the sugar. Put the gelatine in to cold water, and let them rest for 5 minutes. Squeeze the extra water from the gelatines and mix it up with the boiling red juice. Pour the top on top of the filling. Put it in to the fridge and let it rest for several hours or over night.
Ainekset/The ingredients
Pohja/The base
Täyte/The filling
Marjasose/The berry mixture
Kakku. Koristeina Marianne crushia/ The cake. Decorated with Marianne crush
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti